Breite Secondary School Hinwil

The approach leads to a square with tall-trunked maples. Parking spaces and bicycle stands as well as the yellow sports area are located on the sides. The first courtyard between the new building and the old building from the 1950s remains empty and is used for events. The second courtyard to the 1970s building is, in addition to the existing trees, planted with multiple-trunked oaks and supplemented with generous seating options. The leafy canopy provides the courtyard with its shade in the summer and with its colors in the autumn. In addition to the intensively designed and utilized areas, the lateral areas are extensively cultivated. A wild hedge borders the school.

Client

Schulgemeinde Hinwil

Project Info

Competition 2001, 1st Prize
Planning 2002
Realisation 2002-2004
Area 6'400 m²

Architecture

Gafner & Horisberger Architekten GmbH, Zürich